קידום אתרי צימרים: דגשים חשובים

כפי שאתם אולי יודעים, תחום הצימרים נמצא במשבר בשנים האחרונות ולפעמיים נראה שכל השיטות כשרות בדרך להגיע לטופ של גוגל. לכן, זה לא ממש מפתיע שאם תשאלו מקדם אתרים ישראלי עם ניסיון של כמה שנים בשטח מהי הקטגוריה שהכי קשה לקדם בגלל ספאם והרבה מאוד מתחרים, יכול מאוד להיות שהוא יגיד לכם שזו עדיין קטגוריית הצימרים.

החדשות הטובות הן שנכון לאמצע 2019, גוגל עוד לא הכניסה את הצימרים לחלוטין קטגוריה של בתי המלון מה שאומר שרוב התוצאות שתראו הן עדיין תוצאות אורגניות או תוצאות מקומיות עליהן יש לנו בתור מקדמים יותר שליטה.

אז האם באמת קידום אתרים בתחום הצימרים זה כמעט כמו לנסות להגיע לירח? הכול תלוי עד כמה אתם משקיעים וכמה אתם יכולים להיות יצירתיים.

מחקר מילות מפתח


השלב הראשון בכל תהליך קידום שרוצים לעשות כמו שצריך הוא מחקר מילות מפתח. בתחום הצימרים לא חסרות מילות מפתח, אבל לא בטוח שכולן רלוונטיות אליכם, ואני לא מדבר רק על אזורים שונים בארץ ("צימרים בדרום" מול צימרים בכנרת"). לדוגמה, יכול להיות ש"צימרים יוקרתיים" זו בכלל לא קטגוריה שאתם רוצים להיכנס אליה. בשלב הבא אתם צריכים לברר כמה כל מילה היא באמת תחרותית בעזרת ניתוח המתחרים שמדורגים עליה (עם כלי לבדיקת מילות מפתח) או מספר החיפושים שלה (עדיף להשתמש בכלי מילות מפתח חיצוני כמו UberSuggest).

קישורים


הקישורים הם החלק שהכי קל להספים אותה וחשוב לדעת בדיוק מה לעשות. אתם יכולים ללכת על הפתרון הפשוט ביותר ולחפש אתר צימרים שהוא לא מתחרה ישיר שלכם מבחינת מילות המפתח. אבל לפני שאתם מתחילים לשלוח מיילים וכדי לא לירות לעצמכם כדור ברגל, שימו לב איך הוא מקדם את עצמו ושאתם לא שמים את עצמכם בתוך "שכונה רעה", קבוצה של אתרים שלפחות חלק מהם מפוקפקים ועלולים להשתמש בהרבה מאוד טקטיקות של קידום שחור.

אם אתם רוצים לנסות משהו קצת יותר מתוחכם ושיכול לעזור לכם בטווח הארוך, נסו לשתף פעולה עם אתרים גדולים שרלוונטיים אליכם. נניח שאתם מקדמים באנגלית ביטוי כמו "Zimmers in Israel", אתם יכולים לכתוב באתר נופש ותיירות באנגלית איך לבחור צימר עבור החופשה המושלמת. אם מדובר על אתרים בעברית, זה יכול להיות טיפה יותר מאתגר. לדוגמה, אם יש לכם צימר באזור הדרום, אתם יכולים לשתף פעולה עם חברות שמארגנות טיולים לשם באוטובוסים (במיוחד כשעכשיו סגרו את שדה דוב).

תוכן


תוכן הוא תמיד עניין מאתגר, וככל שיש יותר תחרות, כך כמות התוכן שצריך גדלה. העצה שלי היא שעבור העמודים המרכזיים אל תחסכו בכסף: קחו את הכותבים השיווקיים ביותר שאתם יכולים למצוא, כאלו שלא יכתבו סתם גיבובים של מילים. עבור העמודים הפנימיים יותר דרכם אתם רוצים לקשר לעמודים הראשיים , הייתי מציע לכתוב בשיטת האסוציאציות, כמו שהיינו עושים שמשות בשיעורי חברה...  לדוגמה, אתם יכולים לכתוב על מסלולי טיול באזור הצימר, איך לשכור אוטו, מקומות בילוי וכו'. כך אתם יכולים להגדיל את מספר שיתופי הפעולה שלכם ולקבל יותר קישורים מאתרים אחרים.

בהנחה שנשארו לכם עוד הרבה מילות מפתח לקדם והן דומות אחת לשנייה (לדוגמה, צימרים בצפון וצימרים בצפון לזוג), הייתי מנסה לאחד כמה עמודים ראשים לעמוד אחד ולהקדיש לכל מילה פסקה או אפילו משפטים בתוך הפסקאות. אם יש מילה שאתם לא מצליחים לקדם בצורה הזו או שהעמודים מתחילים להיות ארוכים מדי, פתחו לה עמוד ייעודי תחת בלוג או פינת מאמרים, אבל אל תעשו את זה בצורה אוטומטית כדי שלא תמלאו את האתר שלכם בסתם עמודים מיותרים.

מבחינת תגי מטא, דאגו לגוון קצת אפילו אם יש לכם עמודים במבנה דומה, זה ייראה יותר מרענן וימשוך עוד גולשים להיכנס אליכם, גם אם הם כבר ביקרו באתר פעם אחת.

דבר נוסף: אם אתם אינדקס של צימרים או איגוד של כמה צימרים יחדיו, שימו לב לתיאורים שאתם מקבלים מבעלי הצימרים. אם הם מועתקים מאתרים אחרים, שכתבו אותם, דאגו לכך שהם יהיו שונים מספיק, ולא רק בטבלת המאפיינים שלהם. אל תשתמשו בתבניות עבור צימרים דומים.

עיצוב ושילוב של תמונות


עיצוב הופך היום להיות חלק בלתי נפרד מ-SEO מכיוון שגוגל משלב הרבה יותר תמונות וסרטונים בתוצאות שלו. לכן, אתר צימרים עם כמה תמונות לא איכותיות כבר לא יעשה את העבודה גם מבחינת המרות או מכירות. מלבד תגי ALT לתמונות (תגים שמתארים מה יש בהן). יש גם לשלב טקסט שמתאר את התמונות לידן בתוספת מילות המפתח המתאימות.

טיפ נוסף: אם לא אכפת לכם שמילות המפתח יהיו בהמשך ה-Title, שימו את השם שלכם קודם, זה יגרום לכך שגם אם מישהו לא יכנס לאתר מחיפוש התמונות, הוא יראה את השם שלכם.

מערכת ניהול תוכן


עכשיו אני עובר קצת לנושא הטכני, אבל אי אפשר להפחית בחשיבות שלו. עבור רוב אתרי הצימרים הקטנים והבינוניים אפשר להשתמש במערכת כמו וורדפרס. אם האתר שלכם הוא יותר פורטל או מנוע חיפוש (כמו צימרטופ), יכול להיות שתצטרכו כבר מערכת ניהול תוכן שתתוכנן מאפס או לקחת מתכנת וורדפרס שיודע איך ליצור עמודים מותאמים אישית. הסיבה שאני ממליץ ספציפית דווקא על וורדפרס היא שהיכולות שלה מבחינת SEO הן טובות מאוד, וזה משהו שחייבים בתחום כל כך תחרותי.


ביצועי מהירות ומובייל


אתר צימרים צריך להיות כאמור מעוצב, אבל הוא לא צריך להיות אתר שנראה מיליון דולר. שמרו על מספר מצומצם של אפקטים ושימוש בסקריפטים מורכבים (לפעמים שמים תוספים עם סקריפטים כבדים בלי בכלל לשים לב). אתר מהיר ופשוט יעזור לכם ליהנות מהיתרונות של אתרים מהירים בגוגל.

אתר עם ביצועים טובים יעלה במהירות גם במובייל וזהו עוד יתרון גדול גם מבחינת גוגל וגם מבחינת האטרקטיביות של האתר לגולשים שנכנסים אליו. נסו לרווח יותר את האלמנטים במובייל ודאגו לכך שיהיה אפשר לקרוא את כל הטקסט בלי להגדיל את האתר באופן ידני.

תוצאות מקומיות


התוצאות המקומיות עבור צימרים מופיעות בדרך כלל כטריגר למיקום של הגולש או אם הוא מחפש אזור ספציפי. זהו אחד המקומות בהם אתם יכולים לקבל נראות טובה יחסית לצימר שלכם כל עוד תקפידו לרשום אותו באינדקסים עם פרטים זהים. דאגו לציין גם את השירותים שגוגל מציג בלשונית נפרדת, זה יעזור לכם להתמקד על שאילתות אפילו יותר ממוקדות בלי להתאמץ. מגוון השאילתות שאנשים מחפשים יכול להפתיע אתכם...

אם אתה לא יכול לנצח אותם, הצטרף אליהם!


רוב אתרי הצימרים שעולים בתוצאות החיפוש הם בסופו של דבר פורטלים כמו "צימר טופ". לכן, יכול מאוד להיות שחבילה ממומנת או מודגשת תספק לכם לא מעט לקוחות, אפילו יותר מאשר פרסום ממומן בגוגל. אבל לפני שאתם עושים זאת, בדקו שהעמודים בהם אתם מודגשים מקבלים מספיק תנועה כדי שהפרסום ישתלם לכם.